De voordelen van online geld lenen

Online geld lenen is een stuk goedkoper dan lenen bij een bank. Daarnaast is het een stuk gemakkelijker en kun je het hele jaar door een aanvraag doen om een lening af te sluiten. Daarnaast is online geld lenen lekker anoniem. Je hoeft geen bank binnen te lopen, met de kans dat je bekenden tegen zult komen. Het is logisch dat online geld lenen een stuk goedkoper is, omdat de geldverstrekker geen dure kantoorruimte hoeft te betalen en veel minder medewerkers in dienst heeft. Dit voordeel krijg jij dan te zien in de lagere rente percentages.

Bespaar veel tijd met online geld lenen

Ook de snelheid bij online geld lenen is een stuk sneller. Je hoeft namelijk niet van te voren een afspraak te maken met één van de bankmedewerkers. Dit kan soms een hele week duren voordat een bankmedewerker tijd heeft. Via internet kun je 24 uur per dag een lening aanvragen en zul je die zelfde dag nog een op maat gemaakte offerte via de mail ontvangen. De geldverstrekker heeft een legitimatiebewijs, bank afschriften en een loonstrook van je nodig. Als je dit opstuurt is de kans groot dat je binnen enkele dagen het geld al op je rekening hebt.

Hoeveel geld kun je besparen met online geld lenen?

Het is nu wel duidelijk dat je voordeliger uit bent bij online geld lenen ten opzichten van geld lenen bij een traditionele bank. Maar hoeveel je precies kunt besparen is nog niet echt duidelijk. Daarom geven wij hieronder een voorbeeld tussen Rabobank en van Defam (Via de Nederlandse Kredietmaatschappij). We nemen een bedrag van 35.000 euro en dit willen wij terug betalen binnen 10 jaar.

Bij Rabobank betalen wij 8,3 procent op jaar basis en bij de Defam betalen wij 4,9 procent op jaarbasis. Bij de lening die je online afsluit heb je een voordeel van 3,4 procent per jaar, omgerekend is dit 720 euro per jaar met een totaal van 7.225 euro over 10 jaar.
Bij de Rabobank betalen wij 430 euro per maand x 120 maanden wat neer komt op een totaal van 51.625 euro.
Bij de Defam betalen wij 370 euro per maand x 120 maanden wat neer komt op een totaal van 44.400 euro.
Het verschil tussen een lening bij een traditionele bank en online geld lenen is 7.225 euro over 10 jaar, wat neer komt op 720 euro per jaar.