Online geld lenen van particulieren

Wanneer je een negatieve BKR hebt en je alleen nog kan lenen tegen een hoge rente of helemaal niet kunt lenen, dan bied particulier lenen een goed alternatief. Voor particuliere lening wordt nooit een BKR toetsing gedaan, dit komt omdat de geldverstrekker hier de mogelijkheden niet voor heeft. Je betaald geen tot een lage rente, maar het is wel belangrijk dat je alles goed op papier hebt staan.

Wat is particulier lenen?

Er wordt gesproken over een particuliere lening, wanneer er geen bank of kredietverstrekker bij komt kijken. Denk hierbij aan vrienden, kennissen of een familielid. Zo’n particuliere lening is vooral handig voor mensen met een BKR codering of notering. Het klinkt allemaal mooi, maar toch heeft een particuliere lening ook paar nadelen. Het kan namelijk voor spanningen zorgen wanneer je niet in staat bent het geld terug te betalen aan een familielid of een vriend.

Wat kost een particuliere lening?

De kosten hangt helemaal af bij wie je het geld leent. Bij vrienden of familie zul je in de meeste gevallen geen rente op de lening hoeven te betalen. Wanneer je een particuliere lening afsluit bij een onbekende op het internet dan betaal je meestal wel rente. Deze particuliere geldverstrekkers bieden de lening aan om zelf iets extra’s te verdienen. De rente die zij zullen vragen zijn in alle gevallen een stuk goedkoper dan bij de bank of andere kredietverstrekkers.

Waar kan een ik particuliere lening afsluiten?

Je kunt op verschillende manieren een particuliere lening afsluiten. Dit kan zijn bij een vriend of familielid, meestal hoef je hier geen rente voor te betalen. Daarnaast wordt er ook op internet veel particuliere leningen aangeboden. Er zijn veel mensen die tegen een rente een particuliere lening willen verstrekken aan jou. Bij een onbekende zal er geen erge spanning komen tussen jullie relatie, wanneer je niet instaat bent het geleende geld terug te betalen. Je moet zowel bij een onbekende als een bekende alle afspraken goed op papier zetten, zoals de rente, de looptijd e.d.

Groot bedrag lenen van een particulier

Wil je een groot bedrag lenen van een particulier? Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Je kunt namelijk gewoon het bedrag verspreiden over verschillende personen. Neem als voorbeeld dat je een bedrag van 25.000 euro nodig hebt, dit kun je verdelen over vijf personen waarvan je bij ieder 5.000 euro leent. Er is namelijk geen maximaal aantal personen waarbij je een particuliere lening mag afsluiten. Zorg er wel voor dat je goede afspraken maakt bij al deze personen.

Kun je het geleende bedrag wel terug betalen?

Net zoals bij een lening bij de bank, is het ook belangrijk dat je weet wat je kunt lenen. Een nadeel is dat veel mensen te veel lenen bij een particuliere lening en de maandelijkse aflossing niet direct terug kunnen betalen. Bereken daarom van te voren hoeveel je kunt missen en bepaal hiervan hoeveel je kunt lenen. Ook bij een particuliere lening is het belangrijk dat rond gaat kijken en de leningen met elkaar gaat vergelijken. Bekijk de rentes en informeer in hoeveel termijnen je het geleende bedrag mag terug betalen.

De voordelen van een particuliere lening

Het is mogelijk om met een negatieve BKR registratie geld te lenen;
Je kunt zelf weten hoeveel geld je wilt lenen;
Je bepaald zelf bij je geld leent;

De nadelen particuliere lening

Het risico op ruzies tussen jou en je vriend of familielid wordt groter;
Je moet zelf voor een goed contract zorgen;
Je moet zelf bepalen of je het geleende geld wel terug kunt betalen.