Snel online geld lenen met een minilening

Een minilening of minikrediet is bedoeld voor mensen die plotseling een onverwachte rekening krijgen of het einde van de maand niet halen met het geld dat ze hebben. Een minilening kun je veilig afsluiten wanneer je weet dat je volgende maand een vast salaris krijgt.

Online geld lenen

Lenen is in Nederland ontzettend populair. Voor een hypotheek, een nieuwe auto, een nieuwe inrichting e.d. Bij de meeste lening vormen heeft de lening een lange looptijd waarin het bedrag moet worden afgelost. Dit is echter niet het geval bij een minilening of minikrediet.

Een klein bedrag lenen

Het kan voorkomen dat je behoefte hebt aan een een kleine aanvulling op jouw financiën. Denk hierbij aan een aankoop die je wilt doen, maar het geld er nog niet voor hebt. Wanneer je een vast salaris hebt en dus weet dat je het geld binnen een maand terug kunt betalen kun je een minilening of minikrediet afsluiten. Zo kun je dus snel online geld lenen. De geldverstrekker voorziet jou van enkele honderden euro’s. Meestal zal dit bedrag niet hoger zijn dan 700 euro.

Het grote voordeel van zo’n minilening is dat het erg snel kan worden geregeld. Er zijn zelfs verstrekkers die adverteren met de mogelijkheid dat het geld binnen tien minuten op je rekening wordt gestort. Wanneer je eerder bij de aanbieder geld heb geleend kan je de regeling zelfs regelen via een sms. Dit is gemakkelijk wanneer je aankoop wilt doen, maar bij het pinnen blijkt dat je niet genoeg geld op je rekening hebt staan. Je hoeft de aankoop dan niet ui te stellen, maar kunt dit regelen met één simpele sms.

De voordelen van een minilening

Een minilening heeft een aantal grote voordelen. Zo gaat het afsluiten van een minilening gemakkelijk en erg snel. Daarnaast staat het geld meestal binnen enkele minuten op je rekening. Ook maakt het bij veel verstrekkers van een minilening niet uit of je in het bezit bent van een BKR registratie. Omdat je geen hoge bedragen kunt lenen bij een minilening, is het risico een stuk lager dat je de minilening niet terug kunt betalen.

De nadelen van een minilening

In verhouding tot een lening bij de bank zijn de kosten erg hoog. Des te langer het aantal dagen van de lening is des te hoger het bedrag en hoe meer kosten je betaalt. Daarnaast worden de koste bij het afsluiten van tweede en derde minilening een stuk hoger. Wanneer je verzuimt de lening te betalen, zullen de kosten alleen maar hoger worden. De verstrekker zal het helemaal niet zo erg vinden wanneer je te laat betaald, want dan maakt hij alleen maar meer winst.

Voordat je een minilening afsluit

Een minilening is in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Echter zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten voor je een minilening afsluit. Het is goed om je eigen financiële ruimte in beeld te hebben. Sluit de lening alleen af als je 100 procent zeker bent dat je het bedrag binnen 15 a 30 dagen kan terug betalen. Als je dit zeker weet kun je een minilening afsluiten. Ben je hier niet zeker van dan zou je eventueel een doorlopend krediet of een persoonlijke lening kunnen afsluiten.